Majkrosoft plaća Alkatelu 512 mil.$

Izvor: B92, 26.Jun.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkrosoft plaća Alkatelu 512 mil.$

Vašington -- Majkrosoft je izgubio sudski proces protiv Alkatel-Lusenta, zbog kršenja prava na patente, a iznos koji će morati da isplati je 512 miliona dolara.

Francusko-američki proizvođač telekomunikacione opreme Alkatel-Lusent (Alcatel-Lucent), koji je tražio obeštećenje od 1,75 milijardi dolara, je na suđenju tvrdio da je američki softverski gigant Majkrosoft (Microsoft) zloupotrebio patente za video kodiranja i softver u sistemu koji integriše telefone i kompjutere >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prilikom slanja poruka i poziva.

Majkrosoft je najavio da će se žaliti na odluku suda i smatra da će i ova presuda biti poništena, preneo je Vol strit žurnal (Wall Street Journal).

Podsetimo, Savezni sud SAD je presudu od februara prošle godine, da Majkrosoft mora da plati 1,52 milijarde dolara zbog korišćenja patenata Alkatel-Lusenta u vezi sa standardima koji se koriste za puštanje muzičkih fajlova, ipak poništio.

Parničenja između te dve kompanije traju od 2003. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.