Majke spremaju hranu, tržište pada

Izvor: B92, 05.Avg.2014, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majke spremaju hranu, tržište pada

Prema jednoj studiji istraživačke kompanije Dilojt, bebe u Švajcarskoj piju sve manje industrijskog mleka i jedu sve manje gotovih obroka, piše švajcarski list 24 sata.

Od početka 2010. švajcarsko tržište hrane za bebe beleži prosečni godišnji pad od 3,9 odsto, dok je u periodu od 1999. do 2009. bilo u snažnoj ekspanziji.

Prvi razlog negativnog prodajnog trenda dečje hrane je finansijske prirode. Naime, 83 odsto anketiranih roditelja istaklo je cenu kao faktor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji ih odvlači od kupovine industrijske hrane i mleka za svoju decu, koja bi, prema njihovoj oceni, s obzirom na ekonomsku krizu, morala biti znatno niža.Takođe, veliki broj majki izjavio je da preferira dojenje u odnosu na veštački adaptirano mleko za bebe.

Isti izvor podseća da je jedno istraživanje u Švedskoj pokazalo da industrijsko mleko za bebe sadrži višestruko više gvožđa i mangana od majčinog.

Ono što roditelje u Švajcarskoj takođe sve više odvraća od gotove hrane za decu je plastična ambalaža koja je već uveliko predmet kritike zbog moguće penetracije štetnih sastojaka u sadržaj upakovane hrane, navodi se u studiji Deloita.

S druge strane, ni staklena ambalaža ne predstavlja zadovoljavajuću alternativu.

Zbog svega toga, poznate marke u ovom sektoru nalaze se u problemu i pokušavaju da novim proizvodima oduševe klijente.

Sektor dečje hrane u Švajcarskoj je u velikoj krizi, zaključuje se u istraživanju. Samo marke sa oznakom "bio", koje čine tek pet odsto tržišta, uspele su da zabeleže rast od 2010, i to od 12 do 17 odsto. Još jedino neka mleka obogaćena vitaminima i drugim korisnim sastojcima, beleže rast zahvaljujući snažnom marketingu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švajcarska: Sve više mama bebama pravi hranu kod kuće

Izvor: Radio 021, 05.Avg.2014

Tržište hrane za bebe u Švajcarskoj beleži kontinuirani pad od 2010. godine, i sve veći broj majki se vraća dojenju i pripremi dečje hrane kod kuće...Prema jednoj studiji istraživačke kompanije Dilojt, bebe u Švajcarskoj piju sve manje industrijskog mleka i jedu sve manje gotovih obroka. ...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.