Magni Steyr 18,6 milijuna eura poticaja za gradnju lakirnice

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Mar.2017, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magni Steyr 18,6 milijuna eura poticaja za gradnju lakirnice

LJUBLJANA - Slovenska Vlada odlučila je izdvojiti 18,6 milijuna eura poticaja tvrtki Magna Steyr za izgradnju lakirnice u Mariboru. Ukupna investicija vrijedna je 146,4 milijuna, a predviđa se da će biti dovršena 2019. 

Investicijski projekt za izgradnju novog objekta za automobilsku lakirnicu, uključujući i prateću infrastrukturu će, prema Vladi stvoriti 404 nova radna mjesta. Magna Steyr namjerava u okviru projekta za izgradnju objekata i kupnju zemljišta izdvojiti 50,8 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << milijuna eura, a za kupnju novih strojeva i opreme 95,6 milijuna eura.

"Poticaji projektnom poduzeću će biti nadoknađeni, jer će u naredne tri godine od poreza i doprinosa na isplaćene plaće tvrtka isplatiti gotovo 15 milijuna eura, a ukupni vanjski učinci investicijskog projekta u Sloveniji iznose gotovo 70 milijuna eura", pojasnila je Vlada.

Prošle godine slovenska Vlada je, prepoznajući važnost ulaganja, usvojila nacrt zakona o strateškim razvojnom području od nacionalnog značaja u opštini Hoče - Slivnica, gdje će biti stacionirani proizvodni pogoni Magne. Kanadski automobilski div će izraditi lakirnicu u prvoj fazi, u kojoj će biti zaposleno 400 ljudi, u drugoj fazi projekt će se nadograditi sa novih 1.350. zaposlenih, a u trećoj fazi sa dodatnih 1.300, što je zajedno oko 3.000 novih radnih mjesta.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.