Magneti Marelli PCMA od 1. maja deo FCA

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Mar.2018, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magneti Marelli PCMA od 1. maja deo FCA

KRAGUJEVAC - Fabrika Magneti Marelli PCMA, koja u Kragujevcu proizvodi prednje i zadnje branike za fiat 500L, od 1. maja postaje deo grupacije Fiat Chrysler Automobiles (FCA), i zvaće se Fiat Plastic, saznaje Danas.

Fiat je preuzimanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << jedne od tri Magneti fabrike u Kragujevcu, i to one za proizvodnju automobilskih pozicija od plastike, započeo u oktobru prošle godine i taj postupak će zvanično biti okončan do kraja narednog meseca, piše beogradski list.

Stručnjaci koji prate ovu oblast podsećaju da je Magneti, inače ćerka-firma kompanije Fiat, najavljivao da će u Kragujevcu da izgradi i otvori fabriku za proizvonju delova od plastike sa oko 1.000 radnika, te da bi aktuelno preuzimanje postojeće Magnetieve firme, moglo da označi početak realizacije tog poslovnog poduhvata.

Mnogo je, međutim, verovatnije da Fiat u Kragujevcu, kao u Pomigliano u Italiji, i drugde gde ima fabrike, hoće da u svom sastavu ima i proizvođača plastike za automobile, što je još jedan od ozbiljnih nagoveštaja da Fiat i nakon skorašnjeg (u septembru) desetogodišnje ugovora sa državom Srbijom, o formiranju zajedničke kompanije, ostaje ovde.

Kako god, radnici fabrike Magneti Marelli PCMA upravo su od svog poslovodstva dobili garanciju da će od 1. maja imati veće plate, odnosno da će prosečne zarade iznositi oko 42.500 mesečno, koliko već zarađuju njihove buduće kolege u FCA Srbija. Obećano im je, kažu, i da im radni odnos krajem aprila neće biti prekidan, već da će im ugovori o radu biti preneti u fabriku sa novim vlasnikom i nazivom. Poslovodstvo je najavilo da će ugovori o radu biti preneti i radnicima koji su angažovani na određeno vreme.

Magneti Marelli, inače, u Kragujevcu ima još dve fabrike - Magneti Marelli Automotive u kojoj samostalno proizvodi auspuhe i Magneti Marelli PMC u kojoj sa firmom Adient izrađuje insturmente, te obloge vrata, gepeka i drugo. U ovoj drugoj, radnici su, kako saznaje Danas, sve nezadovoljniji, a poslodavac odbija pregovore o radničkim zahtevima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.