Madrid:Rudari krvlju do subvencija

Izvor: B92, 11.Jul.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madrid:Rudari krvlju do subvencija

Madrid -- Više desetina hiljada Španaca pridružilo se jutros u Madridu protestnom maršu rudara sa severa koji su prepešačili 500 kilometara do prestonice.

Rudari koji zaradjuju prosečno 1.200 evra mesecno, protestuju zbog smanjenja subvencija od 63 odsto za rudarske kompanije.

Nova Vlada je smanjila i subvencije rudarima koji žele da se prekvalifikuju za druge profesije i za školovanje njihove dece u siromašnim rudarskim regionima.

Najmanje dve osobe povređene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su u današnjim sukobima španskih rudara i policije na protestu u Madridu smanjenja subvencija rudarima.

Do sukoba je došlo kada je grupa demonstranata počela da baca kamenice i staklene flaše na policiju koja je uzvratila gumenim mecima, pišu španski mediji.

Došle su desetine policijskih kamiona, a snage reda su i ispred Ministarstva industrije gde hiljade ljudi protestuju zbog smanjenja subvencija rudarima

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.