Mađarska uvodi porez na internet

Izvor: B92, 22.Okt.2014, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska uvodi porez na internet

Porez koji se do sada u Mađarskoj plaćao na telefonske razgovore SMS i MMS poruke, biće proširen i na internet usluge.

Prema agenciji MTI, to proizilazi iz predloga poreskih zakona za 2015. godinu, koji su u utorak podneti parlamentu.

Porez za svaki započeti gigabajt prenesenih podataka biće 150 forinti (49 evro centi), pri čemu u slučaju građana, kako je navedeno u predlogu, može mesečno da dostigne najviše 700 forinti (2,28 evra) a u slučaju pravnih lica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 5.000 forinti (16,32 evra).

Porez će plaćati davaoci usluga. Vlada od te mere očekuje rast prihoda države od 20 milijardi forinti (65,3 miliona evra), rekao je državni sekretar ministarstva nacionalne ekonomije zadužen za državni budžet, Peter Bene Banai.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fides predlaže ograničenje poreza na Internet

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Okt.2014

Vladajuća mađarska stranka Fides predložila je danas određivanje gornje granice poreza na upotrebu interneta...Predlog o uvođenju poreza na upotrebu svetske informacione mreže prethodno je izazvao proteste korisnika interneta i telekomunikacionih kompanija..."Smatramo da je praktično da se uvede...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Mađari uvode porez na internet

Izvor: GdeInvestirati.com, 23.Okt.2014, 08:39

BUDIMPEŠTA - Porez koji se do sada u Mađarskoj plaćao na telefonske razgovore SMS i MMS poruke, biće proširen i na internet usluge...Prema agenciji MTI, to proizilazi iz predloga poreskih zakona za 2015. godinu, koji su u utorak podneti parlamentu...Porez za svaki započeti gigabajt prenesenih...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.