Mađarska usvojila Robin Hud porez

Izvor: B92, 13.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska usvojila "Robin Hud" porez

Budimpešta -- Poslanici mađarskog parlamenta su tesnom većinom usvojili predlog vlade da se dodatno oporezuju velike firme u oblasti energetike.

U javnosti poznat kao "Robin Hud" porez, ovaj akt je dobio "zeleno svetlo" parlamenta. Novcem prikupljenim na ovaj način bi trebalo da se dotiraju oni koji se greju na sve skuplji gas.

Odluka da Mađarska naftna kompanija (MOL) i još neki distributeri deset odsto svog profita izdvoje u poseban fond ocenjena je kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "generalna proba" glasanja o budžetu za iduću godinu, mada socijalistička vlada Ferenca Đurčanja nije sasvim sigurna da li će položiti taj, najteži ovogodišnji ispit.

Premijer Đurčanj je još ranije obećao da će, ukoliko ne prođu promene u poreskom sistemu i budžet za 2009. godinu, podneti ostavku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.