Mađarska na granici ispalila hice upozorenja migrantima

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Jan.2020, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska na granici ispalila hice upozorenja migrantima

BUDIMPEŠTA - Službenik mađarskih snaga sigurnosti je rano u utorak ispalio tri hica upozorenja nakon što se 60 migranata pokušalo probiti kroz kontrolnu točku na granici sa Srbijom, objavila je policija.

Nitko nije ozlijeđen u incidentu, rekla je glasnogovornica Szilvia Szabo.

Policija je objavila kako je skupina pokušala ući u Europsku uniju na prijelazu Horgoš/Roszke oko 4,30 sati ujutro, zbog čega je policajac bio primoran pucati.

Taj je prijelaz >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << bio poprište velikih nemira na vrhuncu europske migrantske krize 2015., kad se policija sukobila sa stotinama migranata koji su se pokušali probiti u EU.

Mađarski premijer Viktor Orban nakon toga je naredio izgradnju žičane ograde na granici, nakon čega su smanjeni ulasci u Mađarsku. Broj dolazaka migranata povećao se krajem prošle godine, a trenutno ih tjedno granicu ilegalno pokušava prijeći nekoliko stotina.

Veći dio skupine koji je to pokušao u utorak nije uspio, a četvorica koji su ušli u Mađarsku su na kraju zaustavljeni, objavila je policija.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.