MOŽDA IH IMATE U KUĆI, PRESTANITE ODMAH DA IH KORISTITE: Više od 15 miliona adaptera za laptop povučeno zbog opasnosti od požara i opekotina

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 10:08

MOŽDA IH IMATE U KUĆI, PRESTANITE ODMAH DA IH KORISTITE: Više od 15 miliona adaptera za laptop povučeno zbog opasnosti od požara i opekotina

Potrošači mogu da provere onlajn da li njihov adapter za naizmeničnu struju spada u opozvane i da pronađu uputstva o tome kako da naruče zamenu.

Kompanija Dinabook Americas povlači oko 15,5 miliona adaptera za naizmeničnu struju za laptopove, koje je proizvela Tošiba, zbog opasnosti od požara i opekotina, saopštila je danas američka Komisija za bezbednost potrošačkih proizvoda (CSPC).

Adapteri su prodavani pojedinačno, kao i u sklopu personalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << laptop računara marke Tošiba, preneo je Hil.

Adapteri su crne boje i mogu da budu identifikovani po kodovima datuma, koji se kreću u vremenskom rasponu od aprila 2008. do decembra 2012.

CSPC poručuje potrošačima da odmah prestanu da koriste opozvane adaptere jer mogu dase pregreju i da zaiskre.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.