MORAMO ODABRATI PRAVI PUT Ministar Krkobabić: Gradimo Srbiju u kojoj će mladi ostati da žive i rade u selima

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 17:57

"MORAMO ODABRATI PRAVI PUT" Ministar Krkobabić: Gradimo Srbiju u kojoj će mladi ostati da žive i rade u selima

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić i beogradski nadbiskup i predsednik humanitarne organizacije Karitas Srbije, monsinjor Stanislav Hočevar saglasili su se da mladi bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost treba da ostanu da žive i rade u selima Srbije

- Cilj svih naših napora je jednostavan - da pokušamo da se izborimo da mladi bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost ostanu da žive i rade u selima Srbije - rekao je Krkobabić.

- To nećemo postići >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ni molbom ni dekretom, jedino konkretnom ponudom i ostavljenom mogućnošću da to sami izaberu - nastavio je on i dodao:

- Država mora da izdvoji velika sredstva, moramo da budemo aktivni i svi zajedno opredeljeni za jednu takvu misiju – svi sa iste strane stola. Cilj nam je jedan, a poverenje se najbolje gradi primerima dobre prakse.

Beogradski nadbiskup Hočevar zahvalio je ministru Krkobabiću i ocenio programe Ministarstva za brigu o selu kao svestrani integralni pristup pomoći seoskom stanovništvu.

- Izražavam želju, nadu i sigurnost da će ovi programi doći do onih kojima su najpotrebniji. Veoma je važno da stanovništvo u selima, naročito starije, koje nije toliko obavešteno, bez obzira da li pripada nekoj nacionalnoj ili konfesionalnoj manjini, dobije sve informacije i mogućnost da koristi državne programe - rekao je Hočevar.

Tema prvog radnog sastanka Ministarstva za brigu o selu i humanitarne organizacije Karitas danas u Palati Srbija bili su programi Ministarstva za brigu o selu i saradnja na merama i aktivnostima koje za cilj imaju poboljšanje uslova života i rada u selima Srbije, uključujući i sela sa mešovitim i katoličkim življem.

U razgovoru sa osmočlanom delegacijom Karitasa izdvojena su područja u kojima bi predstavljeni programi Ministarstva bili najsvrsishodniji i očekuje se uskoro nastavak saradnje u konkretnom pravcu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.