MORAĆE DA ODGOVARAJU! Poznata kompanija popila tužbu zbog ZABRANJENIH supstanci, a njihove proizvode konzumiramo SVAKOG dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 13:21

"MORAĆE DA ODGOVARAJU!" Poznata kompanija popila tužbu zbog ZABRANJENIH supstanci, a njihove proizvode konzumiramo SVAKOG dana

Kršili javno zdravlje

Udruženje za zaštitu potrošača Fudvoč (Foodwatch) objavilo je danas da pokreće tužbu protiv kompanija Nestle voters (Nestlé Waters) i grupe Sours alma (Sources Alma) zbog zabranjenih tretmana dezinfekcije koje su koristili za nekoliko svojih brendova mineralnih voda.

- Niko, čak ni multinacionalna kompanija kao što je Nestle, nije iznad zakona - rekla je direktorka za informacije udruženja Fudvoč, Ingrid Kragl, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Figaro.

Organizacija Fudvoč smatra da su pomenute kompanije prekršile Evropsku direktivu o mineralnim vodama, Kodeks potrošača i Kodeks o javnom zdravlju.

Krajem januara je najveći svetski proizvođač mineralne vode Nestle voters otkrio da je koristio zabranjene tretmane za prečišćavanje nekih brendova mineralnih voda (Perrier, Vittel, Hépar, Contrex).

- Ovo je ogromna prevara za koju će Nestle voters, grupa Sours alma, ali i francuska država morati da odgovaraju - tvrdi Fudvoč.

Istraga Vlade Francuske koju su objavili mediji je pokazala da je skoro svaki treći brend mineralne vode u Francuskoj podvrgnut tretmanu prečišćavanja koji treba da se koristi samo za vodu iz slavine, preneo je krajem januara portal Frans 24.

Podsećamo, u najvećoj svetskoj fabrici čokolade zaustavljena je proizvodnja pre dve godine nakon što je otkrivena bakterija salmonele. Fabrika snabdeva čokoladnim proizvodima multinacionalne kupce, uključujući Heršei, Mondelez, Nestle i Unilever. Fabriku vodi švajcarski gigant Beri Kalebut u belgijskom gradu Vieze, koji proizvodi i prodaje na veliko tečnu čokoladu za 73 klijenta.

Izvor: Srbija Danas/Republika/J.B./Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.