MNOGI TAKAV LUKSUZ NE MOGU DA PRIUŠTE: Kako proizvodnja E-VOZILA utiče na zaposlenost? Desetine hiljada radnika u strahu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 12:22

MNOGI TAKAV LUKSUZ NE MOGU DA PRIUŠTE: Kako proizvodnja E-VOZILA utiče na zaposlenost? Desetine hiljada radnika u strahu

S "EURO 7 normom izduvnih gasova 2025." cela auto-industrija se suočava s velikom neizvesnošću.

Mnogima se neće isplatiti proizvodnja dizelskih i benzinskih modela, a u problemu su mali gradski automobili koji su najpristupačniji većini Evropljana, kao i desetine hiljada radnih mesta u industriji.

Na ovo je upozorio predsednik Radničkog saveta BMW-a, Manfred Schoch, na Forumu autokluba Mobil u Nemačkoj, prenosi Autoblog.rs.

- Doživećemo nezaposlenost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na neslućenim nivoima. Ako političari istraju u tome, neće biti dobro - kaže on.

Smanjenje broja modela (i prelaz na električna vozila) uticaće na broj zaposlenih u auto-industriji, a posebno će biti pogođeni dobavljači delova.

Manfred Schoch kaže da se u brizi za klimatske promene zaboravlja na ljude. Na forumu su se čule ideje da i nemačko Ministarstvo zaštite okoline ovu normu smatra neostvarivom.

Od Evropske unije se traži da ozbiljno razmisli o sintetičkim gorivima, koja bi mogla da spasu benzince i dizelaše, a nude i održivu mobilnost, odnosno niže emisije štetnih gasova.

Na kraju, zaključeno je: električni automobili su preskupi i mnogi taj luksuz neće moći da priušte.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.