MMF upozorava na veliki fiskalni deficit Srbije

Izvor: Blic, 20.Feb.2012, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF upozorava na veliki fiskalni deficit Srbije

Međunarodni monetarni fond upozorio je da je projektovani fiskalni deficit Srbije za ovu godinu za najmanje jedan procenat brutodruštvenog proizvoda veći nego što to predviđa fiskalni program dogovoren sa tom institucijom 3. novembra, objavljeno je danas na sajtu Narodne banke Srbije.

"Opšte uzev na osnovu rezultata iz 2011. i novog makroekonomskog okvira za 2012. godinu očekuje se da će fiskalni deficit dostići najmanje 5,25 procenta brutodruštvenog proizvoda u poređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa 4,25 procenta predviđena fiskalnim programom iz novembra prošle godine.

Uz to postoji dodatni rizik da deficit bude veći zbog izvršenja lokalnih samouprava i JP Puteva Srbije, nediskrecione potrošnje i neporeskih prihoda", kaže se u preporukama MMF-a objavljenim nakon završetka posete misije.

Misija MMF-a je bila u Srbiji od 2. do 9. februara povodom prve revizije kreditnog aranžmana u vrednosti 1,1 milijarde evra i odlučili su da zamrznu aranžman do izbora nove vlade i usvajanja rebalansa državnog budžeta.

Povezane vesti: Vučković: Neće biti privrednog rasta Nikezić: Misija MMF-a u Srbiji početkom februara Vlada bi danas trebalo da usvoji predlog budžeta za 2012. Bajec: Srbija ne sme da poveća spoljni dug iznad 45 odsto BDP MMF: Srbija će ove godine ostvariti rast od dva odsto

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF upozorava: Veliki fiskalni deficit Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2012

BEOGRAD -..Međunarodni monetarni fond upozorio je da je projektovani fiskalni deficit Srbije za ovu godinu za najmanje jedan procenat brutodruštvenog proizvoda veći nego što to predviđa fiskalni program dogovoren sa tom institucijom 3. novembra, objavljeno je danas na sajtu Narodne banke Srbije..."Opšte...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

MMF upozorava na veliki fiskalni deficit Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Feb.2012

Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio je da je projektovani fiskalni deficit Srbije za ovu godinu za najmanje jedan procenat bruto-društvenog proizvoda (BDP) veći nego što to predviđa fiskalni program dogovoren sa tom institucijom 3. novembra, objavljeno je danas na sajtu Narodne banke Srbije....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.