MMF traži veći PDV i od Crne Gore?

Izvor: B92, 19.Feb.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF traži veći PDV i od Crne Gore?

Podgorica -- Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda uskoro dolazi u Podgoricu radi dogovora o mogućem aranžmanu.

Jedna od tema razgovora predstavnika MMF s crnogorskim zvaničnicima biće i porez na dodatu vrednost (PDV), odnosno mogućnost njegovog povećanja.

Osnovna stopa PDV u Crnoj Gori je 17 odsto i jedna je od najnižih u regionu.

Iz Ministarstva finansija Crne Gore je za podgorički dnevnik "Vijesti" saopšteno da će potencijalni dogovor o aranžmanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa MMF biti uslovljen.

"U ranijim razgovorima nagovešteno nam je da bi zaključivanje aranžmana bilo uslovljeno povećanjem poreskih stopa i mogućim smanjivanjem plata i penzija u javnom sektoru , naveli su u Ministarstvu finansija.

Hrvatska je nedavno povećala stopu PDV na 25 odsto.

Potpredsednik crnogorske Vlade Vujica Lazović kazao je da se protivi bilo kakvom povećanju PDV.

"Ne podržavam tu ideju. Iako bi povećanje PDV uvećalo prihode u budžetu, istovremeno bi izazvalo povećanje cena što bi ugrozilo standard građana", rekao je potpredsednik Lazović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.