MMF smanjio prognozu o svetskom privrednom rastu

Izvor: N1 televizija, 09.Okt.2018, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF smanjio prognozu o svetskom privrednom rastu

Trgovinski rat između SAD i Kine bacio je senku na svetski privredni rast, ocenio je Međunarodni monetarni fond (MMF) koji je smanjio izglede rasta ekonomije za 2018. i 2019.

MMF, koji je takođe ukazao na rizike oko krize s valutama u nekim zemljama u razvoju, očekuje rast globalnog bruto domaćeg proizvoda (BDP) na 3,7 odsto za 2018. i 2019. odnosno rast sličan 2017. godine, što je za 0,2 odsto manje od ranijih prognoza.

Organizacija je dodala da je svetski privredni >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rast i dalje jak navodeći da su neki povećani rizici "delimično ostvareni".

MMF je prošlog proleća pomenuo te rizike, među kojima su carinske dažbine američke administracije Kini.

Sveski BDP bi mogao da bude smanjen za 0,8 odsto do 2020. godine, dok je ta procena u julu bia 0,5 odsto.

Na indonežanskom ostrvu Baliju počelo je godišnje zasedanje MMF-a i Svetske banke, koje će trajati do 14. oktobra.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF smanjio prognozu o svetskom privrednom rastu

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2018

Trgovinski rat između SAD i Kine bacio je senku na svetski privredni rast, ocenio je Međunarodni monetarni fond (MMF) koji je smanjio izglede rasta ekonomije za 2018. i 2019...MMF, koji je takođe ukazao na rizike oko krize s valutama u nekim zemljama u razvoju, očekuje rast globalnog bruto domaćeg...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Trgovinski rat načiniće svijet siromašnijim

Izvor: Capital.ba, 09.Okt.2018

VAŠINGTON, Međunarodni monetarni fond /MMF/ upozorio je da će trgovinski rat SAD i Kine načiniti svijet “siromašnijim i opasnijim”. U najnovijoj procjeni globalne ekonomije MMF je snizio svoje projekcije globalnog rasta za ovu i narednu godinu. MMF smatra da će sveopšti trgovinski rat SAD...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.