MMF priprema plan za spas Italije

Izvor: S media, 27.Nov.2011, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF priprema plan za spas Italije

Prema pisanju lista "Stampa", pozajmica između 400 i 600 milijardi evra dala bi Italiji prostor od 12 do 18 meseci za sprovođenje mera za smanjenje budžeta i reformi za podsticaj rasta.

List navodi da će MMF u pozajmici garantovati stopu od četiri ili pet odsto što je mnogo bolje od troškova pozajmljivanja na tržištima, gde je stopa na dvogodišnje i petogodišnje obveznice iznad sedam odsto.

Italijanski fudbaleri kupuju državne obveznice

MMF: Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će u 2012. imati skroman privredni rast

Mađarskoj niži rejting

"Stampa" ističe da obim pozajmice ukazuje na to da će MMF koristiti svoje trenutne resurse zbog čega se proučavaju razne mogućnosti, među kojima je moguća uključenost Evropske centralne banke i MMF kao garanta.

EU i ECB poslali su tokom ovog meseca revizore u Italiju da provere javne račune, a i MMF će uskoro poslati svoje stručnjake u sklopu posebnog mehanizma nadzora usaglašenog na nedavno održanom samitu G20 sa čime se saglasila prethodna italijanska vlada.

U proteklih nekoliko sedmica, državni dug Italije od 1,9 triliona evra i niska stopa rasta izazvali su nemire na tržištima i strahovanja da bi Rim mogao da zatraži finansijsku pomoć poput Grčke, Irske i Portugala.

(Blic)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF priprema plan za spas Italije

Izvor: S media, 27.Nov.2011

Prema pisanju lista "Stampa", pozajmica između 400 i 600 milijardi evra dala bi Italiji prostor od 12 do 18 meseci za sprovođenje mera za smanjenje budžeta i reformi za podsticaj rasta...List navodi da će MMF u pozajmici garantovati stopu od četiri ili pet odsto što je mnogo bolje od troškova...

Nastavak na S media...

MMF nema novca za spašavanje Italije

Izvor: S media, 28.Nov.2011, 12:45

"Nema nikakvih pregovora sa italijanskim vlastima o nekom programu za odobravanje finansija MMF", izjavio je neimenovani portparol te međunarodne institucije...MMF priprema plan za spas Italije..Demant je usledio posle jednog izveštaja italijanskog lista "La Stampa" da bi MMF navodno mogao da spase...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.