Izvor: B92, 16.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF obavešten o vraćanju duga

Beograd -- Narodna banka Srbije obavestila je Međunarodni monetarni fond o nameri da prevremeno otplati 500 miliona dolara duga.

Reč je o delu od 962 miliona dolara uzetih po osnovu trogodišnjeg aranžmana. Pošto su devizne rezerve krajem aprila premašile sedam milijardi dolara, to omogućava da se otplata započne ranije. Da bi se poboljšao međunarodni kredibilitet zemlje, potrebno je što pre početi razgovore sa MMF-om o novom aranžmanu, rekao je guverner Radovan Jelašić.

Ministar finansija Mlađan Dinkić juče je najavio da će celokupan dug biti otplaćen pre vremena, ali da novi aranžman sa MMF-om ne treba sklapati sada, već da posle sledećih izbora to uradi nova vlada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.