MMF daje Kipru milijardu evra

Izvor: B92, 03.Apr.2013, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF daje Kipru milijardu evra

Vašington -- MMF je pristao da izdvoji milijardu evra za program pomoći Kipru čija je ukupna vrednost 10 milijardi evra, izjavila je direktorka MMF-a Kristin Lagard.

"Sredstva od 891 miliona evra biće isplaćena u okviru trogodišnjeg zajma", navedeno je u saopštenju Lagardove, prenosi Frans pres.

Ona je, takodje, ukazala da ovaj dogovor sada čeka na odobrenje Izvršnog odbora MMF-a, koji se sastaje početkom maja.

MMF, Evropska komisija i Evropska centralna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << banka (ECB) dogovorile su se juče sa Kiprom oko uslova programa pomoći, kojim će se smanjiti ogromni bankarski sektor te zemlje i dovesti u red javne finansije.

"Kiparske vlasti pokrenule su ambiciozni, višegodišnji reformski program, u cilju rešavanja ekonomskih problema sa kojima su suočene", izjavila je Lagard.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF će dodijeliti Kipru zajam od milijardu evra

Izvor: Capital.ba, 03.Apr.2013

VAŠINGTON, Međunarodni monetarni fond (MMF) je pristao da izdvoji milijardu evra za program pomoći Kipru čija je ukupna vrijednost 10 milijardi evra, izjavila je direktorka MMF-a Kristin Lagard. „Sredstva od ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.