MMF: Uspešno završeno drugo razmatranje rezultata ekonomskog programa Srbije

Izvor: B92, 21.Dec.2023, 17:29

MMF: Uspešno završeno drugo razmatranje rezultata ekonomskog programa Srbije

Odbor direktora MMF-da doneo je danas odluku o uspešnom završetku drugog razmatranja rezultata ekonomskog programa Srbije, koji je podržan stendbaj aranžmanom.

MMF je naveo da su odlični rezultati omogućili da se stendbaj aranžman tretira kao aranžman iz predostrožnosti jednu reviziju ranije, objavila je danas Narodna banka Srbije.

"Činjenica da je odluka i ovog puta doneta bez održavanja formalnog sastanka Odbora, što je moguće samo ako se proceni da zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima dobre ekonomske politike, a time i dobre makroekonomske rezultate, dodatna je potvrda da je Srbija na odličnom putu rasta", istakla je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

Odbor direktora MMF zaključuje da makroekonomski rezultati Srbije u okviru dogovorenog programa ostaju jaki, uz oporavak rasta, tekuću dezinflaciju, smanjenje deficita tekućeg računa i rekordno visoke devizne rezerve.

Planirani fiskalni deficit za 2024. godinu dodatno je smanjen u odnosu na 2023. godinu, a istovremeno daje prostor za potrebne kapitalne investicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.