MMF IZABRAO FAVORITA: Koja država će biti najbrže rastuća ekonomija 2022. godine?

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2021, 18:19

MMF IZABRAO FAVORITA: Koja država će biti najbrže rastuća ekonomija 2022. godine?

Za ovu državu MMF predviđa da će biti najbrže rastuća ekonomija 2022. godine.

Međunarodni monetarni fond (MMF) očekuje da će se indijska ekonomija snažno oporaviti u narednoj fiskalnoj godini, sa rastom od 11,5 procenata.

Predviđanje prati oporavak jači od očekivanog u 2020. godini.

Ova cifra predstavlja reviziju nagore, u odnosu na rast od 8,8 procenata koji je MMF predvideo u svojoj poslednjoj proceni u oktobru.

Indija je jedina glavna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ekonomija za koju se predviđa dvocifreni rast za narednu godinu, a očekuje se da rast u fiskalnoj 2023. bude 6,8 odsto.

- Značajne revizije prognoze uključuju onu za Indiju (2,7 procentnih poena za 2021. godinu/fiskalnu 2022.), koja odražava oporavak jači od očekivanog tokom prošle godine, nakon ublažavanja karantina - konstatuje MMF.

Prema izveštaju, revizije su usledile kada je BDP u julu i septembru iznenadio.

Ranije ovog meseca, UBS Global Research takođe je predvideo da će indijski ekonomski rast dostići višedecenijski maksimum 2022. godine.

Očekuje se da će ekonomija te zemlje zabeležiti najbrži rast od svih azijskih država.

Oporavak će nesumnjivo pratiti kontinuirano poboljšanje potrošnje, snažniji globalni rast, uspehom u uvođenju vakcine i fokus na reforme koje podržavaju rast, kažu iz UBS.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.