MMF: Globalna privreda se oporavlja

Izvor: B92, 21.Jan.2014, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Globalna privreda se oporavlja

Međunarodni monetarni fond (MMF) poručio je da globalni ekonomski rast jača zahvaljujući tome što se zemlje udaljavaju od politike štednje.

Prema njihovoj prognozi, situacija na finansijskim tržištima se poboljšava.

Fond je podigao prognozu ovogodišnjeg svetskog privrednog rasta na 3,7 odsto, nakon rasta od tri odsto iz 2013, upozoravajući, međutim, da je jačanje svetske ekonomije još slabo i neujednačeno, prenosi Frans pres.

MMF je podigao prognozu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvi put u poslednje dve godine, budući da su ga u prethodnom periodu uslovi lošiji od očekivanih u više navrata primoravali na sniženje prognoza.

"Osnovni razlog iza snažnijeg oporavka je to što kočnice oporavka polako popuštaju. Fiskalna konsolidacija napreduje, a rane finansijskog sektora polako zaceljuju. Neizvesnost je manja", rekao je glavni ekonomista MMF-a Olivije Blanšar, dodajući da ipak postoji velika razlika između SAD, gde je rast stabilan i Evrope, gde je i dalje slab, pogotovo u južnim zemljama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF: Globalna privreda se oporavlja

Izvor: Akter, 21.Jan.2014

Međunarodni monetarni fond poručio je da globalni ekonomski rast jača zahvaljujući tome što se zemlje udaljavaju od politike štednje

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.