„MK grupa” otvorila sezonu na Kopaoniku

Izvor: Politika, 25.Dec.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„MK grupa” otvorila sezonu na Kopaoniku

U adaptaciju hotela „Grand” i apartmana „Konaci” uloženo 8,5 miliona evra. – Predsednički apartmani, spa centar, kuglana, teretana, igraonica, bazen i sportska sala za goste „dubljeg džepa”

Svečanim otvaranjem hotela „Anđela” na Kopaoniku, predsednik „MK grupe” Miodrag Kostić ozvaničio je početak zimske sezone u nekadašnjim „Geneksovim” apartmanima. Godinu dana od privatizacije kompleksa, novi vlasnik je objavio da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << smeštajni kapaciteti rekonstruisanog hotela „Grand” kategorisani sa četiri zvezdice i da će po završetku adaptacije naredne godine ovaj objekat biti spreman za pet zvezdica. Gazdovanje obnovljenim kompleksom u kome je i apartmansko naselje „Konaci” i restoran „Zvrk”, Kostić je poverio novoosnovanom preduzeću „MK mauntin rizort”. Sa zadatkom da „Kopaonik vrati na mapu ekskluzivnih turističkih destinacija”. Jaroslav Stupavski, predsednik UO „MK mauntin rizort”, istakao je da je u obnovu uloženo oko 8,5 miliona evra. Na tom poslu je radilo 700 radnika iz 50 domaćih firmi.

– Intenzivna adaptacija počela je pre četiri meseca i za to vreme je u potpunosti promenjen izgled hotela „Grand”, a konaci „Zvečan” i „Ras” spojeni su u potpuno nov hotel „Anđela”. Ova dva objekta danas čine 50 odsto svih smeštajnih kapaciteta na vrhu Kopaonika – objasnio je Stupavski.

U hotelu „Grand” završen je najveći deo poslova, tako da on sada raspolaže sa 165 smeštajnih jedinica. Za sezonu 2009/2010. obnovljene su 53 sobe i 22 apartmana koje, pored „standardnih”, čini i 13 VIP i dva predsednička apartmana. Kostić je u „Grandu” na 2.200 kvadrata izgradio i spa-velnes centar, a od novih sadržaja izdvajaju se „presvučeni” tereni za košarku, kuglana sa osam linija osvetljena „crnim svetlom”, obnovljena teretana i bazen, odnosno igraonica za decu koja će biti puštena u rad ovih dana.

Prvi čovek „MK grupe” ne skriva da će do kraja 2011. godine u obnovu kompleksa uložiti ukupno 12 miliona evra, kako bi privukao novu klijentelu.

– „Grand” je uvek bio skup, i takav će i ostati. Njegova ponuda je namenjena bolje platežnim gostima, ali su ostale smeštajne jedinice prilagođene tako da odgovaraju i posetiocima sa plićim džepom. U konacima, „Anđeli” i „Grandu” moguće je boraviti po cenama od 25 do 1.000 evra, u zavisnosti od veličine sobe i termina u sezoni – objasnio je Kostić.

Hotel „Anđela” raspolaže sa 127 renoviranih i dvadesetak nerenoviranih soba i apartmana, čiji najam, u zavisnosti od broja ležajeva i termina, staje od 40 do 175 evra (polupansion).

„MK mauntin rizort” zapošljava 180 radnika, a za generalnog direktora zimovališta Kostić je imenovao Nebojšu Daraboša, donedavnog rukovodioca hotela „Elit” na Paliću. Novi rukovodilac menadžmenta najavio je da će se od proleća 2010. posvetiti proširenju delatnosti na zdravstveni i kongresni turizam, kako bi Kopaonik „ostao centar zbivanja” u toku cele godine.

– Zadatak nam je da stari imidž zimovališta, utemeljen na tradicionalnom porodičnom turizmu i prirodi, osavremenimo dodatnim sadržajima. Želimo da, uprkos otvaranju granica, zadržimo stare, ali i dovedemo nove goste iz inostranstva – objasnio je Daraboš.

„MK grupa” je u decembru prošle godine za 23 miliona evra kupila „Geneksov” ugostiteljski kompleks, a za predstojeću Novu godinu menadžment kopaoničkog turističkog centra organizovao je ekskluzivni doček za 600 zvanica.

M. Luković

[objavljeno: 26/12/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.