MK Grupa se poziva na pravo preče kupovine šećerana

Izvor: S media, 19.Feb.2010, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MK Grupa se poziva na pravo preče kupovine šećerana

MK Grupa saopštila je danas, povodom najave da Nordcuker AG iz Nemačke namerava da proda svoj većinski udeo u četiri šećerane u Srbiji, srpska kompanija ima pravo preče kupovine većinskogf paketa, ocenjujući da je još rano da daju bilo kakve izjave za javnost.

"Tačno je da kao partnerska kompanija već neko vreme znamo za finansijske probleme Nordcukera. Ukoliko bi došlo do prodaje tog većinskog paketa u zajedničkoj kompaniji Sunoko, po ugovoru imamo pravo preče >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kupovine", podsetila je MK Grupa u saopštenju.

Nemački mediji su preneli da Nordcuker, jedan od vodećih proizvodjača šećera u Evropi, namerava da proda svoj većinski udeo u četiri šećerane u Srbiji.

Nordcuker, drugi po veličini nemački proizvodjač šećera je, u nastojanju da izbegne stroge propise koji se odnose na tržište šećera u EU, sredinom 2006. godine osnovao je zajedničko preduzeće sa grupom MK komerc.

U novoosnoavnoj firmi "Sunoko" - "Nordcuker" ima 51 odsto vlasništva i većinski je vlasnik četiri fabrike šećera "MK komerca" - u Baču, Vrbasu, Pećincima i Kovačici.

Cena transakcije nije navedena.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.