Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 12:15

"MK Group" донира 170.000 евра за "Програм подршке за мајке и бебе"

У оквиру традиционалне подршке Фондацији "СОС Дечја села Србија", компанија "MK Group" донирала је новчана средства за кућу у Краљеву, у којој бораве мајке и бебе.
У жељи да настави да пружа подршку породичним вредностима у локалним заједницама у којима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << послује, "MK Group" je донирала 170.000 евра за рад новоуспостављеног "Програма подршке за мајке и бебе" који спроводи Фондација "СОС Дечја села Србија".

Средства су искоришћена за адаптацију, опремање и рад куће у Краљеву, у којој тренутно борави пет мајки и пет беба, а подршку добијају и три мајке у својим домовима.
"MK Group" дуже од једне деценије пружа подршку раду организације "СОС Дечја села Србија" кроз различите облике помоћи.
"Вишедеценијска сарадња са породицом Костић и компанијом ‘MK Group‘ крунисана је управо ‘Програмом подршке за мајке и бебе‘. Изузетно смо поносни на пријатељску сарадњу и односе које негујемо, и морам да нагласим да је господин Миодраг Костић једини донатор из овог дела Европе који је добио највеће признање - Беџ части, које додељује интернационална организација ‘СОС Дечја села‘, која има своје огранке у 135 земаља широм света", изјавила је Весна Мраковић, национална директорка "СОС Дечја села Србија".
У кући у Краљеву, у којој може боравити седам мајки са својом децом, обезбеђена је неопходна здравствена и материјална подршка за мајке и бебе, психолошка подршка, као и подршка овим женама у тражењу посла и њиховом осамостаљивању, како би по завршетку програма биле оснажене да самостално брину о себи и својој деци.

"Знамо колико је лепо бити родитељ, али упознати смо и са свим дилемама и недоумицама које ова улога са собом носи. У овом програму, поред основних задовољавања животних потреба, пружамо мамама подршку и речи утехе, настојимо да их оспособимо да могу даље да брину о себи и о свом детету", рекла је Биљана Зорић Димић, директорка СОС Дечијег села Краљево.
Лидија Ђорђевић, корисница овог програма истакла је значај ове врсте помоћи коју добија као самохрана мајка, рекавши да су воља за животом и радом најважније, као и да за успех у улози родитеља треба пуно подршке.
"MK Group је за адаптацију, опремање и рад куће у којој бораве мајке и бебе у Краљеву донирала више од 170.000 евра. То је дом који је управо наша компанија претходно изградила за потребе младих. Сада је адаптиран и опремљен за пружање подршке мајкама и бебама и поносни смо што ћемо на овај начин помоћи трудницама и породиљама које немају основне услове за бригу о деци, као ни подршку породице или партнера", изјавио је Јован Пурар, директор сектора правних и општих послова "MK Group".
Претходно је у овом простору куће за мајке и бебе била "Кућа младих", коју је "MK Group" изградила још 2012. године.
Поред овога, подршка је традиционално пружана и Центрима за јачање породице, захваљујући чему су реализоване бројне активности за побољшање животних услова, родитељских компетенција и обезбеђивање боље бриге и услова за одрастање деце, као и спречавање њиховог издвајања из биолошких породица.
Прошле године финансијску подршку раду Фондације "СОС Дечја села Србија" дале су "АИК Банка" и "MK Mountain Resort". За рад Центра за подршку породици у Нишу, "АИК Банка" донирала је 65.000 евра, док је Хотел "Гранд Копаоник" за рад Центра за подршку породици у Рашки донирао 47.000 евра.
На овај начин, само прошле године, Фондацији "СОС Дечја села Србија" пружена је подршка донацијама у укупном износу већем од 280.000 евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.