MINISTAR SELAKOVIĆ U BORU: Ugovori preduzetnicima na ime subvencija za samozapošljavanje (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2023, 23:20

MINISTAR SELAKOVIĆ U BORU: Ugovori preduzetnicima na ime subvencija za samozapošljavanje (FOTO)

Ministar je istakao da je broj nezaposlenih lica u Boru bio 6.209, a sada on broji 2.477 građana.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković prisustvovao je svečanoj dodeli ugovora za mere aktivne politike zapošljavanja, predviđene lokalnim planskim dokumentom u oblasti zapošljavanja Grada Bora i filijale NSZ Bor.

U okviru svečanosti ministar Selaković je dodelio ugovore za 15 budućih preduzetnika na ime subvencija za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samozapošljavanje, zatim ugovore za 10 mladih osoba angažovanih u okviru programa prakse, kao i ugovore predviđene za angažovanje 30 osoba iz kategorije teže zapošljivih u okviru novo otvorenih radnih mesta, na teritoriji opštine Bor.

- Danas možemo da vidimo šta jedna ozbiljna i odgovorna politika, politika sa ozbiljnom vizijom privrednog razvoja Srbije može da učini, ne samo od jednog grada, ne samo od jednog okruga, već od čitave naše zemlje - rekao je ministar.

Rezimirajući period od pre 10 godina, kad je Grad Bor u sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja ulagao 5 miliona dinara, taj iznos se u 2023. godini povećao za deset puta i iznosi 53 miliona dinara. U prilog tome ide dolazak kompanije Zi Đin i sadašnji budžet grada Bora , koji je nekada iznosio 1.8 milijardi dinara, a sada 8.7 milijardi dinara, na taj način se finansiraju mere zapošljavanja onih ljudi koji ne mogu da rade sve poslove, a koji su svakako građani Bora i zalužuju jednaku šansu.

Објава коју дели minrzs.gov.rs (@minrzs.gov.rs)

Ministar je istakao da je broj nezaposlenih lica u Boru bio 6.209, a sada on broji 2.477 građana, a da je cilj da broj nezaposlenih građana u narednoj godini bude ispod dve hiljade ljudi.

Selaković je naglasio da je septembra meseca, tekuće godine u Srbiji registrovan broj zaposlenih građana iznosio 2 miliona 370 hiljada, a da je on 2012. godine iznosio milion i 865 hiljada, i to zahvaljujući ozbiljnoj ekonomskoj i monetarnoj politici koju vodi Republika Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem broj novo zaposlenih lica je uvećan za preko 500.000 hiljada ljudi.

Svečanosti su pored ministra prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu Miomir Đorđević, gradonačelnik Grada Bora Aleksandar Milikić i direktor Filijale NSZ Bor Zoran Martinović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.