MI NIKADA NISMO IMALI TAKVU LIKVIDNOST Vučić otkrio koliko danas Srbija ima na računu: Prihodi su dobri

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 12:54

"MI NIKADA NISMO IMALI TAKVU LIKVIDNOST" Vučić otkrio koliko danas Srbija ima na računu: Prihodi su dobri

Predsednik Vučić o ekonomskom rastu Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima na računu 4,35 milijardi evra i da nikada u istoriji nije bila toliko likvidna, navodeći da će Srbija graditi što više može infrastrukturnih projekata da bi obezbedila privredni rast.

Vozeći se autobusom na delu Moravskog koridora od Pojata do Makrešana, Vučić je rekao da je juče, poslednjeg radnog dana aprila, došao drugi deo izvoznog i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uvoznog PDV-a i deo poreza i da su očekivali 16,3 milijardi, a dobili 18 milijardi.

- Prihodi su dobri, deficit mnogo manji nego što smo očekivali. Imamo 4,35 milijardi evra na računu, zemlje naše veličine takvu likvidnost nemaju često, a mi nikada nismo imali takvu likvidnost - poručio je Vučić.

On je istakao da svuda u Evropi i svetu postoji problem i da je MMF smanjio prognozu za ceo svet za stope rasta sa 2,9 na 2,8 i, kako je rekao, smanjivaće se još, jer je tek april.

- Evrozona je sa 0,9 na 0,8. Kada nema rasta nema povećanja plata i penzija i kod nas će se osetiti. Zato pravimo infrastrukturne projekte da bi osigurali rast. Kada skoče kamatne stope, niko neće da uzima kredite za stanove, čekaće. Inflacija je sve uništila. Prerađivačka industrija dobro ide, poljoprvreda ne može lošije nego što je bila prošle, problem je inflacija i to svuda smanjuje stopu rasta pa i kod nas - upozorio je predsednik Srbije.

Istakao je da rast Srbije za prva tri meseca od 0,7 nije loš i bolji je nego što su očekivali, a to je od 0 do minus 0,2 odsto.

- Mi se nadamo da možemo da idemo na 2,5, a Evrozona ide na 0,8, to znači da ubrzano pristižemo, zato moramo da gradimo i gradimo, bar ono što država kontroliše da obezbedimo rast. Sve ostalo je za nas propast. Zato gradimo auto-puteve, i nije pitanje da li je dobio auto-put Kruševac ili neki drugi grad, već je to pitanje za celu Srbiju. Biti ili ne biti za sve nas - poručio je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Srbija nikada nije imala takvu likvidnost

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 29.Apr.2023

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ima na računu 4,35 milijardi evra i da nikada u istoriji nije bila toliko likvidna, navodeći da će Srbija graditi što više može infrastrukturnih projekata da bi obezbedila privredni rast. Vozeći se autobusom na delu Moravskog...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.