MESTO ZIMSKIH ČAROLIJA: Na ovoj srpskoj planini tokom raspusta čak 2.000 mališana je učilo da skija (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 14:24

MESTO ZIMSKIH ČAROLIJA: Na ovoj srpskoj planini tokom raspusta čak 2.000 mališana je učilo da skija (FOTO)

U narednim danima očekuje se veći priliv gostiju iz regiona.

Zbog svojih blagih padina Zlatibor je idealan za prve skijaške korake, pa su skijališta na Obudovici i Avantura parku prepuna dece i skijaša početnika. O velikom interesovanju govori podatak da je od otvaranja sezone kroz ski školu Avantura parka prošlo preko 2.000 polaznika.

- Skijanje i sankanje moguće je u centru Zlatibora na nekoliko lokacija. Na padini Obudovica u funkciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ski lift, a pored velikog broja ski škola uređen je prostor za slobodno skijanje. Avantura park je i ove godine jedno od omiljenih lokacija za skijaše početnike. Sankališta na Obudovici, kod jezera, u Dino parku kao i na padini kod osnovne škole prepuna su mališana koji uživaju u snežnim čarolijama, a zimsku zabavu upotpunjuje i klizalište - rekli su u TO Zlatibor.

Zlatibor je destinacija koja je vremenom postala sinonim za idealan porodični odmor, pa je tokom zimskog raspusta u sadržajima Dino parka uživalo preko 10.000 posetilaca, među kojima i veliki broj mališana oduševljenih susretom sa nesvakidašnjim praistorijskim stanovnicima parka.

- Zimski raspust zvanično je završen, ali na Zlatiboru i dalje boravi veliki broj gostiju. Snega ima oko 40 centimetara što omogućava uživanje u zimskim sportovima. U Ski-centru "Tornik" za skijaše i bordere otvorene su plava i crvena staza, a u funkciji su staze i lift za početnike i polaznike ski škola. Posetiocima je na raspolaganju panoramska vožnja žičarom, kao i bob na šinama - ističu u TO Zlatibor.

Iako su tokom proteklog perioda najbrojniji bili domaći gosti, u narednim danima očekuje se veći priliv gostiju iz regiona. Republika Srbija otvorila je svoje granice za državljane Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske i Albanije, pa turistima koji dolaze iz ovih zemalja nije potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju.

Sudeći po rezervacijama koje beleže hoteli i drugi smeštajni objekti, u narednom periodu biće najviše gostiju iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.