MESTO U DALMACIJI KOJE JE POSTALO HIT: Ovde placevi i kuće nestaju u tren oka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 12:38

MESTO U DALMACIJI KOJE JE POSTALO HIT: Ovde placevi i kuće "nestaju" u tren oka!

U Lici prvi red do reke ima povišeni status

Kada je kupovina nekretnina u pitanju, u modu je došla Lika, za kojom je poslednjih nekoliko meseci zavladalo ogromno interesovanje. Kupuju se i traže stare ličke kuće, srušena seoska imanja, građevinska zemljišta, vrti se biznis, sređuju papiri, brzo menjaju vlasnička imena.

Nije za čuđenje, kada u igru uđe izuzetno niska cena plodnog poljoprivrednog tla, koje se masovno nudi u bescenje, od jedne do dve kune po >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << metru kvadratnom.

Osim jeftinog zemljišta, kao i kuća za adaptaciju koje se mogu pronaći već od dvadesetak hiljada evra, pojačanom interesu presudio je i ogroman strah od korone, koji je ljude naveo da investiraju u zemlju, u proizvodnju svoje hrane.

Nisu samo Dalmatinci u igri, u poslednje vreme u Liku beže i Zagrepčani, kojima je razorni zemljotres doneo dodatni strah. Već za stotinak hiljada kuna postaju vlasnici prekrasnih kuća, na primer na potezu od Gospića do Karlobaga, s plodnim tlom i šumom nadomak ruke.

- Mislim da sam jedini čovek na svetu koji želi da korona luduje još makar pet godina. Jer od kada je došla, biznis u mojoj agenciji za nekretnine, jedinoj preostaloj u Lici, se zakovitlao. Već nekih šest do sedam godina beležim pojačani interes Dalmatinaca za kupovinom nekretnine ili zemljišta na području od Otočca do Gospića, doslovce u čitavoj Lici. No, u poslednjih nekoliko korona-meseci samo u mojoj agenciji finalizovali smo osamdesetak kupoprodaja. Dalmatinci masovno kupuju poljoprivredna zemljišta, privlači ih izuzetno niska cena, a u igri su sve lokacije. Ako bih radio poređenje, poljoprivredno zemljište čak bolje ide od kuća i imanja - kazao je Ivan Bižanović, vlasnik agencije Lika nekretnine, inače i potpredsednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK.

. Naime, uz reku Gacku takvih lokaliteta više nema, a ako se koji i nađe u prodaji, nestane u tren oka. No, i u njenoj blizini cena je već od 20 do 35 evra po metru kvadratnom.

Građevinskom zemljištu cena se kreće od pet do 25 evra.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.