MESEČNA INFLACIJA U SRBIJI U APRILU 0 odsto: Od prošlog aprila porast samo 0,6 procenata

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 15:23

MESEČNA INFLACIJA U SRBIJI U APRILU 0 odsto: Od prošlog aprila porast samo 0,6 procenata

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje, kojima se meri inflacija, u Srbiji su u aprilu ove godine, u odnosu na mart, u proseku su ostale na istom nivou.

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje, kojima se meri inflacija, u Srbiji su u aprilu ove godine, u odnosu na mart, u proseku su ostale na istom nivou - nula odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Međutim, u poredjenju s aprilom prošle godine cene su porasle za 0,6 odsto.

U poređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa decembrom 2019. godine potrošačke cene su povećane u proseku za 1,1 odsto.

U aprilu je u odnosu na mart rast cena zabeležen u grupama komunikacije (1,4 odsto), odeća i obuća (1,3 odsto), hrana i bezalkoholna pića (1,2 odsto), nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (0,2 odsto) i zdravstvo (0,1 odsto).

Pad cena je zabeležen u grupi transport (3,7 odsto) i u grupama alkoholna pića i duvan, kao i rekreacija i kultura (za po 0,1 odsto).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Cene proizvoda u aprilu bez promena

Izvor: Radio 021, 12.Maj.2020

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u aprilu 2020. godine, u odnosu na mart 2020. godine, u proseku su ostale na istom nivou, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS)...Potrošačke cene u aprilu 2020. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 0,6 odsto,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.