MENJA SE SISTEM! Evo kako ćete moći da dođete do vaučera za odmor

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 11:21

MENJA SE SISTEM! Evo kako ćete moći da dođete do vaučera za odmor

Olakšanje za građane

Menja se sistem dodele vaučera za odmor u Srbiji.

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i ministar turizma i omladine Husein Memić potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji dva ministarstva u cilju izrade softverskog rešenja "E-vaučer" koji će omogućiti da se celokupna šema dodele vaučera realizuje elektronskim putem.

- E-vaučer će biti jedina adresa na koju će se podnositi prijave za dodelu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vaučera za subvencionisano korišćenje smeštaja u Srbiji, dostavljanje vaučera, kao i za postupak refundacije za ugostitelje - saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine. Cilj ove aktivnosti je da se ubrza, pojednostavi i olakša podnošenje prijava za dodelu i korišćenje vaučera, što će dati dodatni podsticaj i pomoć države razvoju domaćeg turizma.

Kreiranje novog softverskog rešenja i njegovo testiranje će se sprovoditi tokom ove godine, a puštanje u rad sistema "E-vaučer" planirano je u 2025. godini. Takođe, sporazum će omogućiti i unapređenje rada Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma E-turista, koji predstavlja jedinstvenu bazu svih smeštajnih kapaciteta u Srbiji.

Izvor: Srbija Danas/MONDO/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.