MARIJA, TATJANA I VIKTORIJA OSNOVALE JEDINSTVENO POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO U SRBIJI: Sve je počelo zbog brata koji ima cerebralnu paralizu... (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2024, 08:05

MARIJA, TATJANA I VIKTORIJA OSNOVALE JEDINSTVENO POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO U SRBIJI: "Sve je počelo zbog brata koji ima cerebralnu paralizu..." (VIDEO)

Proizvode zdravu hranu, pružaju nadu i inspiraciju.
U selu Surduk podignuto je poljoprivredno gazdinstvo "Zelena plantaža Iva" okružena voćnjacima, naslonjena na Dunav. Ovo socijalno seosko domaćinstvo sa velikom idejom i misijom vodi računa o životnoj sredini, kroz zaokružen sistem proizvodnje domaće, kvalitetne hrane, omogućava normalan život osobama sa invaliditetom i trudi se da postane epicentar inkluzivnosti i zajedništva.
Osobe sa invaliditetom ne samo da učestvuju, već i uspešno vode ovo gazdinstvo, pružajući inspiraciju zajednici.
Na čelu ovog "pokreta“ tri su žene, Marija Lalović, Tatjana Dimić Dronjak i Viktorija Đulinac. Želele su isto – da stvore...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.