MAPA NEZAPOSLENOSTI Ovo su CRNE RUPE zapadnog Balkana

Izvor: Blic, 08.Feb.2016, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAPA NEZAPOSLENOSTI Ovo su CRNE RUPE zapadnog Balkana

Visoka stopa nezaposlenosti beleži se u čitavom regionu. Dok je najviše nezaposlenih u BiH, za petama su joj Srbija u Makedonija.

"Crnih rupa" u kojima je nezaposlenost najveća najviše ima u južnoj Srbiji i BiH, dok je opština Vračar "najzaposlenija" u regionu.

Opštine sa najviše nezaposlenih su Jagodinjak u istočnoj Hrvatskoj, zatim jezero u BiH i Žitorađa u Srbiji.

Što se tiče nezaposlenosti među mladima najalarmantnije stanje je u BiH, a od svih zemalja zapadnog Balkana, ako izuzmemo Sloveniju, mladi najbolje prolaze u - Albaniji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gori smo i od Albanije

Izvor: BanjalukaLive.com, 08.Feb.2016

Visoka stopa nezaposlenosti bilježi se u čitavom regionu. Dok je najviše nezaposlenih u BiH, za petama su joj Srbija i Makedonija. "Crnih rupa" u kojima je nezaposlenost najveća najviše ima u južnoj Srbiji i BiH, dok je opština Savski vijenac "najzaposlenija" u regionu. Opštine sa najviše nezaposlenih...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.