MAKRON HITNO REAGOVAO: Objaviće tačan plan za dugoročno rešenje! I zdravlje DECE je u pitanju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 21:55

MAKRON HITNO REAGOVAO: Objaviće tačan plan za dugoročno rešenje! I zdravlje DECE je u pitanju!

Situacija se mora popraviti

Predsednik Emanuel Makron izjavio je da će objaviti plan o premeštanju proizvodnje ključnih lekova u Francusku da bi se rešila nestašica lekova iz uvoza.

- Dugoročno rešenje da izbegnemo nestašice u našim apotekama je da vratimo naše fabrike - napisao je Makron na Tviteru uoči posete sedištu francuske farmaceutske kompanije "Agetan" u Ardešu u jugoistočnoj Francuskoj.

Makron je naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će britanska kompanija GSK uskoro investirati 22 miliona evra u modernizaciju svog pogona za proizvodnju amoksicilina na zapadu Francuske.

U Francuskoj vlada stalna nestašica i tog antibiotika koji se najčešće prepisuje deci za lečenje infekcija, a pitanje lošeg snabdevanja lekovima u toj zemlji došlo je u fokus tokom pandemije korone, preneo je Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.