M:tel uvećao dobit za skoro milion maraka

Izvor: Capital.ba, 31.Jul.2023, 16:14

M:tel uvećao dobit za skoro milion maraka

BANJA LUKA – Rezultati Mtela za prvih šest mjeseci 2023. godine pokazuju da je kompanija i u ovu poslovnu godinu ušla bilježeći poslovne uspjehe i uvećavajući dobit, uprkos nepovoljnim kretanjima na globalnom ekonomskom nivou. FOTO: m:tel Prvu polovinu poslovne 2023. godine Mtel završava sa ostvarenom neto dobiti od 40,6 miliona konvertibilnih maraka, što je rast za skoro milion konvertibilnih maraka, odnosno 2,4 odsto u odnosu na rezultat ostvaren u istom periodu 2022. godine, dok je EBITDA >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << kompanije uvećana za oko 4,3 miliona konvertibilnih maraka u odnosu na isti period prošle godine. Ukupni prihodi su uvećani za gotovo 8 miliona konvertibilnih maraka, što je više za 3,5 odsto u odnosu na prihode ostvarene u istom periodu prethodne godine. Ukupni troškovi takođe bilježe rast za oko 6,8 miliona KM, odnosno 3,8 odsto što je i očekivano, s obzirom na rast cijena i inflaciju u globalnim okvirima. Kompanija je i pored ovako osjetljivih ekonomskih uslova, nastavila da investira, prije svega u infrastrukturu, a s ciljem poboljšanja postojećih i kreiranja novih usluga koje nudi svojim korisnicima, što u krajnjoj instanci treba da obezbijedi kontinuiran rast i razvoj kompanije i neto dobiti u budućem periodu. PR Чланак M:tel uvećao dobit za skoro milion maraka се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mtel uvećao dobit za skoro milion konvertibilnih maraka

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2023

Rezultati Mtela za prvih šest mjeseci 2023. godine pokazuju da je kompanija i u ovu poslovnu godinu ušla bilježeći poslovne uspjehe i uvećavajući dobit, uprkos nepovoljnim kretanjima na globalnom ekonomskom nivou.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.