Lukašenko: Odobreno

Izvor: B92, 12.Sep.2022, 16:40

Lukašenko: Odobreno

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odobrio je nacrt međuvladinog sporazuma sa Rusijom o saradnji u transportu robe preko ruskih luka.

To je objavljeno na zvaničnom državnom sajtu Pravo.by.

U saopštenju se navodi da je odobreni nacrt osnova za pregovore o sporazumu o saradnji u oblasti transporta određenih vrsta tereta koridorima kroz teritorije Belorusije i Rusije.

Dodaje se da je Ministarstvo saobraćaja Belorusije ovlašćeno da vodi pregovore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i potpiše odgovarajući sporazum, prenosi RIA Novosti.

Ranije je beloruski premijer Roman Golovčenko najavio da Minsk i Moskva nameravaju da potpišu sporazum o tranzitu beloruskog spoljnotrgovinskog tereta preko ruskih luka.

Lukašenko je u avgustu 2020. najavio moguću preorijentaciju trgovinskih tokova sa baltičkih luka na druge pravce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.