Luka Trst: Ne znamo ništa o dolasku Mađara

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Nov.2018, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Trst: Ne znamo ništa o dolasku Mađara

TRST - U Luci Trst nisu upoznati s maađrskim intreresom za suradnju o čemu se proteklih dana dosta govorilo.

- Dosad u tršćanskoj luci nismo primili nikakvu službenu molbu ili interes mađarske vlade za suradnjom, izjavio je za Delo predsjednik talijanskog lučkog sustava istočnog Jadrana Zeno D'Agostino.

Dodao je da je posljednjih mjeseci u posjetu u Trstu bilo izaslanstvo mađarske vlade, ali ništa više od toga.

Priča je, podsjetimo, krenula prije >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << tjedan dana nakon što je mađarski premijer Viktor Orban izjavio da njegova vlada odustaje od investicije u drugi kolosijek pruge Divača-Koper te da se okreće suradnji s tršćanskom lukom.

Iznenađenje za D'Agostina je tim veće zna li se kako je prije nekoliko dana bio mađu sudionicima jedne logističke konferencije u Budimpešti.

- Tamo smo imali kontakte s nizom mađarskih predstavnika, no ništa konkretno nije se dogodilo, rekao je D'Agostino uz dodatak da se sklapanje bilo kakvog sporazuma ne bi moglo dogoditi preko noći jer se radi o kompleksnim dogovorima.

D'Agostino je Orbanovu izjavu nazvao čudnom ako se podrazumijevalo da je želio poručiti kako će Koper imati određene štete zbog mađarskog odustajanja.

- Obje luke, i Trst i Koper, imaju dovoljno posla za idućih pedeset godina, rekao je D'Agostino.

Zato Orbanove riječi u Trstu vide prije svega kao stanovito opravdanje za mađarsko povlačenje iz sufinanciranja drugog kolosijeka Divača-Koper, a ono, kao što smo pisali, i u samoj Sloveniji ima dosta protivnika.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.