Luka Rijeka: Rekordni pretovar suhih tereta u prvom kvartalu

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Apr.2017, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Rijeka: Rekordni pretovar suhih tereta u prvom kvartalu

RIJEKA - U riječkoj luci je u prvom tromjesečju ove godine prekrcano 1,2 milijuna tona suhih tereta, što je 51 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, podaci su iz Luke Rijeka.

Iz te tvrtke ističu da je riječ o rekordnom prometu i pretovaru suhih tereta ostvarenom u prvom tromjesečju u zadnjih sedam godina.

Luka Rijeka ostvarila je u prva tri mjeseca promet od  688.788 tona generalnih tereta, uključujući drvo, i rasutih tereta, što je 59 posto >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << više u odnosu na prva tri mjeseca lani.

Promet rasutih tereta je povećan dvostruko, a promet generalnih tereta za 15 posto.

Tvrtka Jadranska vrata, pridružena tvrtka u kojoj Luka Rijeka ima 49 posto udjela, u prva tri mjeseca imala je promet od 48.913 kontejnera ili 557.469 tona što je 13 posto više kontejnera i 42 posto više prometa iskazanog u tonama u odnosu na isto razdoblje lani.

Prema podacima iz godišnjeg financijskog izvješća, lani je u riječkoj luci prekrcano ukupno 3,8 milijuna tona suhih tereta, što je bilo 11 posto manje nego prethodne godine, kada su prekrcana 4,3 milijuna tona suhih tereta. Promet u Luci Rijeka bio je gotovo 2,2 milijuna tona tereta ili 24 posto manje nego prethodne godine, dok  su Jadranska vrata prekrcala 177.401 kontejner ili 10 posto više.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.