Luka Koper: Dividenda 0,94 eura

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Avg.2015, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Koper: Dividenda 0,94 eura

KOPER - Dioničari Luke Koper dobit će na prijedlog Slovenskog državnog holdinga i Kada dividendu od 94 centi po dionici, a ne 61 cent što su predlagali Uprava i Nadzorni odbor.

Država će tako na ime dividende "ubrati" 8,8 milijuna eura.

Tako će ukupno polovina prošlogodišnje neto dobiti od 26,4 milijuna eura biti isplaćena kroz dividendu. Poslovanje Luke Koper dobro je i u prvoj polovini ove godine kad je neto dobit skočila 35 posto, na 19,6 milijuna eura. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

Nadzorni odobr je u petak prihvatio i master plan razvoja do 2030. godine. Budućnost u značajnoj mjeri ovisi o novoj pruzi između Divače i Kopra. Predsjednik Uprave Dragomir Matić jasno je rekao: ako do godine 2020. postane jasno da će se pruga graditi, onda će se i Lukas Koper razvijati. U suprotnom, kompaniju čeka stagnacija.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.