Lufthanza u minusu 206 mil. evra

Izvor: B92, 28.Jul.2011, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lufthanza u minusu 206 mil. evra

Frankfurt -- Najveća nemačka aviokompanija, Lufthanza, je saopštila da je u prvoj polovini godine zabeležila gubitke od 206 miliona evra.

To je gotovo dvostruko više u odnosu na minus iz istog perioda lani od 104 miliona evra.

U saopštenju Lufthanze se navodi da je u prvih šest meseci ipak ostvaren mali operativni profit od tri miliona evra, prema operativnom gubitku od 174 miliona evra iz istog razdoblja 2010. godine.

Istovremeno su prihodi porasli za 11,4 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto na 14,1 milijardu evra, saopštio je nemački avioprevoznik, koji u svom sastavu takođe ima kompanije "Svis", "Ostrijan erlajns" i BMI.

Rukovodstvo Lufthanze je objasnilo da su gubici posledica nuklearne katastrofe u Japanu, političke krize u arapskom delu sveta, kao i pravila u računovodstvu prema kojem se u gubitke računaju i troškovi osiguranja od promena cene sirove nafte.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Lufthanza" u minusu

Izvor: S media, 28.Jul.2011

Najveća nemačka aviokompanija, "Lufthanza" u prvoj polovini godine je zabeležila gubitke od 206 miliona evra. ..To je gotovo dvostruko više u odnosu na minus iz istog perioda 2010. od 104 miliona evra..."Malezija erlajnz" smenjuje šefove..U saopštenju "Lufthanze" se navodi da je u prvih šest...

Nastavak na S media...

Lufthanza u minusu 206 mil. evra

Izvor: Capital.ba, 28.Jul.2011

FRANKFURT, Najveća njemačka aviokompanija, Lufthanza, je saopštila da je u prvoj polovini godine zabilježila gubitke od 206 miliona evra. To je gotovo dvostruko više u odnosu na minus iz istog perioda lani od 104 miliona evra. U saopštenju Lufthanze se navodi da je u prvih šest mjeseci ipak ostvaren...

Nastavak na Capital.ba...

Profit Renaulta u prvoj polovini 2011. veći za 56%

Izvor: AutoBlog, 28.Jul.2011

Tanjug piše da je Francuski "Reno" obezbedio snažan rast profita u drugoj polovini godine od preko 1,2 milijarde evra, 56 odsto veći nego u istom periodu 2010., uprkos gubicima izazvanim katastrofalnim zemljotresom u Japanu, prenala je agencija Frans pres.Neto profit je dostigao 1,25 milijarde evra...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.