Lufthanza kupuje još 55% udela u Brasels erlajnsu

Izvor: B92, 15.Dec.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lufthanza kupuje još 55% udela u Brasels erlajnsu

Avio-kompanija Lufthanza kupiće preostalih 55 odsto udela u Brasels erlajnsu za 2,6 miliona evra.

Kako je saopštila Lufthanza, ona će belgijskog avio-prevoznika integrisati u svoj vazduhoplovni ogranak Jurovings.

Nemački vazduhoplovni prevoznik je precizirao da je njegov Izvršni odbor odobrio kupovinu akcija Brasels Erlajnsa od kompanije SN Erholding, prenosi agencija AP.

Preuzimanje je prethodno bilo odloženo zbog martovskih bombaških napada na aerodromu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Briselu, u kom je život izgubilo 16 ljudi.

Iz Lufthanse kažu da će belgiska avio-kompanija. koja ima oko 3.500 zaposlenih, biti u potpunosti integrisana u budžet Jurovings grupe počev od 2018. godine.

Kompanija će leteti na 23 duge linije in a 79 destinacija u Evropi, sa fokusom na Belgiju i delove Afrike, gde je Brasels Erlajns već dobro pozicioniran.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.