Lufthansa u šest mjeseci s više putnika i većom popunjenošću aviona

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jul.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lufthansa u šest mjeseci s više putnika i većom popunjenošću aviona

FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna tvrtka Lufthansa započela je ljetnu sezonu s većim brojem putnika i boljom popunjenošću zrakoplova, izvijestili su iz kompanije.

Najveća europska zrakoplovna kompanija, zajedno sa svojim podružnicama Swiss Airom, Austrian Airlinesom i Eurowingsom, u lipnju je prevezla oko 13,8 milijuna putnika, što je 4,5 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, priopćila je u četvrtak ta tvrtka.

Stopa iskorištenosti flote na razini >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << grupe poboljšana je za 1,6 postotnih bodova, na 85,2 posto, što znači da je potražnja rasla brže od one ponuđenih sjedala.

To se odnosilo i na čvorište u Muenchenu, gdje je kompanija uspjela prodati 10,7 posto više ponuđenih sjedala, djelomično zbog preseljenja jumbo zrakoplova Airbusa A380. Potražnja se u Muenchenu povećala za 11,1 posto.

U prvih šest ovogodišnjih mjeseci zrakoplovne tvrtke u sklopu grupe prevezle su više od 68,9 milijuna putnika, što je 3,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Stopa popunjenosti zrakoplova bila je 80,8 posto, što je porast od 0,9 postotnih bodova.

Niskobudžetni ogranak Eurowings, koji je u lipnju smanjio ponudu letova za 1,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, prevezao je 6,5 posto više putnika.

U prvih šest mjeseci Eurowings je povećao broj putnika za 1,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine, izvijestila je kompanija.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.