Lufthansa očekuje kraj pregovora sa vladom uskoro

Izvor: B92, 03.Maj.2020, 18:46

Lufthansa očekuje kraj pregovora sa vladom uskoro

Berlin -- Nemačka Lufthanza nada se da bi pregovori sa nemačkom vladom o spasavanju tog preduzeća mogli da se okončaju uskoro, naveo je odbor avio-kompanije.

Zabrane putovanja prisilile su nemačku grupu, koja obuhvata Svis i Ostrijan erlajns, da prizemlji 700 svojih aviona, što je dovelo do pada broja putnika za 99 odsto i prouzrokovalo da grupa gubi oko milion evra rezerve likvidnosti na sat, prenosi Rojters.

"Procenjujemo da bi ovi razgovori mogli uskoro da budu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završeni", napisali su u pismu izvršni direktor Karsten Spor i članovi odbora, dodajući da takođe proveravaju moguću alternativu, mada ne očekuju da će im biti potrebna.

Lufthanza pregovara o pomoći u iznosu od 10 milijardi evra, što bi za rezultat imalo to da vlada dobije udeo od 25,1 odsto u avio-kompaniji, objavio je u petak nedeljnik "Špigl".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

USKORO KRAJ PREGOVORA Lufthansa očekuje dogovor sa vladom o pomoći u iznosu od 10 milijardi evra

Izvor: Blic, 03.Maj.2020

Nemačka aviokompanija Lufthanza nada se da bi pregovori sa nemačkom vladom o spasavanju tog preduzeća mogli da se okončaju uskoro, naveo je odbor aviokompanije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.