Ludilo u novom obliku: Prva pop-kripto grupa

Izvor: B92, 12.Jan.2018, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludilo u novom obliku: Prva pop-kripto grupa

Kao što se digitalne valute šire u svetu, novi pop bend iz Japana, nazvan Kasotsuka Shojo ima misiju da širi znanje o kriptovalutama.

Kasotsuka Shojo, što bi trebalo da znači "Virtuelne devizne devojke“, ima osam pevačica, od kojih svaka predstavlja neku virtuelnu valutu, uključujući ethereum i ripple, koji se mogu prepoznati i po specifičnim maskama.

Bend je osnovala japanska kompanija Sindrela, koja takođe upravlja sa nekoliko drugih popularnih grupa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Želimo da promovišemo ideju i svest kroz zabavu da virtuene valute nisu samo predmet špekulacija, već da iza stoji jedna tehnologija koja će oblikovati budućnost“, rekla je jedna od pevačica iz benda Rara Naruse koja predstavlja bitkoin.

Ova pop grupa će održati i prvi koncert u Tokiju, a karte mogu da se kupe isklučivo digitalnim valutama.

U jednoj od svojih pesama, devojke upozoravaju na lažne kriptovalute i pozivaju ljude da se osiguraju kada rudare.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.