Loto dobitnik krpi rupe u banjalučkom budžetu

Izvor: Capital.ba, 19.Sep.2022, 16:35

Loto dobitnik krpi rupe u banjalučkom budžetu

BANJALUKA – Banjalučaninu koji je u petak naveče postao dobitnik loto plus premije i osvojio fantastičnih 3,2 miliona evra (6.240.000 KM), pripala je čast da zakrpi rupe u budžetu grada u koji će po osnovu poreza na dobitke od igara na sreću ostaviti 30 odsto “svoje sreće”, odnosno oko dva miliona maraka. FOTO: Pixaby Ovo su za portal CAPITAL potvrdili u Lutriji Republike Srpske, ističući da prema Zakonu o igrama na sreću Republike Srpske jedinici lokalne samouprave po osnovu poreza >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << na dobitke od igara na sreću, za dobitke preko 100.000 KM, pripada 30 odsto od ukupnog dobitka. “Dobitak se isplaćuje iz fonda dobitaka, a priređivač igara na sreću pri isplati dobitka obračunava i obustavlja odgovarajući iznos poreza na dobitke. Rok za isplatu dobitaka propisan je članom Zakon o igrama na sreću Republike Srpske”, rekli su nam u Lutriji RS. A zakon kaže da “isplata novčanog dobitka, odnosno preuzimanje robnih i drugih dobitaka u lutrijskim igrama obavlja se u roku određenom pravilima lutrijske igre, koji ne može biti duži od 60 dana od objavljivanja konačnog izvještaja o rezultatima te igre”. Banjaluka će tako, iz fonda dobitnika, začepiti rupu nastalu nakon što joj je Đorđe Davidović, zvani Đoko Ekvator, povukao dva miliona maraka sa računa na osnovu presude iz spora zbog parcele na Starčevici na kojoj je izgrađena rejonska kotlovnica. Gradski menadžer Banjaluke Bojan Kresojević za portal CAPITAL potvrdio je da očekuju uplatu, ali da još uvijek nemaju previše detalja o svemu. “Mi za sada nemamo neke posebne informacije, ali očekujemo da će Poreska uprava RS kao nadležna institucija u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak negdje oko 30 odsto od bruto iznosa dobitka preusmjeriti na račun grada Banjaluka. Još uvijek nismo dobili nikakvu informaciju po tom pitanju, ali očekujemo u narednom periodu da ćemo dobiti tu informaciju i da će sve biti u redu, odnosno da će Grad Banjaluka dobiti negdje oko 2.000.000 maraka”, rekao je Kresojević. Kombinacija koja je Banjalučaninu donijela milione je 7, 25, 16, 24, 19, 18, 10, a izvučena je nakon godinu i sedam mjeseci. CAPITAL: A. P. – D. M. Чланак Loto dobitnik krpi rupe u banjalučkom budžetu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Dokazano: Vujnićka potpisivala kredite bez ovlašćenja!

Izvor: Capital.ba, 19.Sep.2022

BANJALUKA – Bivša direktorica Investiciono razvojne banke Republike Srpske Snežana Vujnić, nije bila ovlašćena za potpisivanje kredita nakon 30. marta 2016. godine! Iako je nakon tog datuma i hapšenja zbog zloupotrebe položaja, svoj paraf stavila i “odobrila” na desetine miliona maraka. Foto:...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.