Loše poslovanje: Pošte Republike Srpske u minusu

Izvor: B92, 03.Nov.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loše poslovanje: Pošte Republike Srpske u minusu

Banjaluka -- Javno preduzeće Pošte Republike Srpske imaju akumulirani gubitak u poslovanju od 2,1 milion KM.

U finansijskom izvještaju tog javnog preduzeća za treći kvartal 2019. godine, objavljenom na Banjalučkoj berzi, naveden je gubitak za taj period u iznosu od milion i 49 hiljada KM.

Ukupni prihodi iznosili su 46 miliona i 563 hiljade KM, a rashodi 47 miliona i 612 hiljada KM, dok je preduzeće zapošljavalo 2.405 radnika.

Revizija je, nakon kontrole >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finansijskog poslovanja "Pošta", skrenula pažnju da su na kraju 2018. godine, kratkoročne obaveze bile veće od tekuće imovine preduzeća za 5 miliona i 215 hiljada KM, prenosi portal Klix.

"Ove činjenice ukazuju na mogućnost uticaja na sposobnost 'Pošta' da posluje po načelu stalnosti poslovanja. Zakonom o poštanskim uslugama definisana je obaveza da Vlada obezbedi deo neophodnih sredstava za funkcionisanje 'Pošta'. U skladu sa navedenim Vlada i Narodna skupština su u decembru 2018. godine odobrile subvenciju za sufinansiranje neprofitabilnih pošta, koje posluju u rubnim i ruralnim područjima RS, a koja su ekonomski nedovoljno razvijena", naveli su revizori iz revizorske kuće "Grant Tornton" Banja Luka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pošte Republike Srpske u minusu od 2,1 milion KM

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Nov.2019

BANJALUKA - Pošte Republike Srpske imaju akumulirani gubitak u poslovanju od 2,1 milion KM.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.