Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lorenc: Stabilnost i transparentnost ključni za investitore

Politička i ekonomska stabilnost, vladavina prava i transparentne procedure najvažniji su preduslovi za dolazak stranih investitora, izjavio je danas direktor Američke privredne komore u Albaniji, Ðoni Lorenc.

On je Tanjugu, na marginama Samita 100 mladih lidera jugoistočne Evrope, rekao da investitori uvek insistiraju na stabilnosti i predvidljivosti, kao i da se generalno "ne plaše" rizika, ali da su uvek oprezni ukoliko postoji opasnost od neočekivanih situacija i nemerljivih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rizika.

"Da bi strani investitori došli u zemlje u regionu, potrebno je da postoji predvidvljivost i da se zakonska regulativa ne menja često. Oni traže transparentne procedure kad je reč o odnosu sa državom i građanima i to je ono što vlade moraju da obezbede", rekao je Lorenc.

Investitori traže i pojedine tehničke mogućnosti i dolaze u zemlje koje imaju dobre obrazovne sisteme, istakao je predsednik Američke privredne komore u Albaniji.

Lorenc je rekao da za mnoge projekte na kojima radi u Albaniji nije potreban novac stranih investitora, već znanje i poseban način razmišljanja koji prenose na zaposlene.

"Strani investitori mogu da pomognu mladim generacijama u zemljama regiona donoseći novu perspektivu, novi ugao posmatranja na probleme. Tako se pored transfera kapitala, dešava i transfer znanja koji je zemljama u regionu izuzetno značajan", istakao je Lorenc.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.