Lopovi preodjeveni u policajce ukrali 700 kilograma zlata u Brazilu

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Jul.2019, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovi preodjeveni u policajce ukrali 700 kilograma zlata u Brazilu

SAO PAULO - Skupina pljačkaša, obučena u policijske odore, ukrala je preko 700 kilograma zlata vrijednoga oko 32, 2 milijuna dolara u zračnoj luci brazilskog Sao Paula, navode lokalni mediji.

Osam maskiranih lopova ušlo je na cargo terminal s dva policijska kamiona u četvrtak, navodi se u izvješću koje se poziva na policiju.

Naoružani su pljačkaši prisilili zaposlenike zračne luke da napune kamione zlatom koristeći viljuškar.

Nije došlo do pucnjave >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << tijekom akcije koja je trajala oko dvije i pol minute, a može se vidjeti na snimkama nadzornih kamera koje je objavio list O Estado de Sao Paulo na svojim mrežnim stranicama.

Prije pljačke su lopovi oteli 8 članova obitelji zaposlenika na visokim položajima u logistici zračne luke, kako bi dobili informacije o pošiljki zlata, navodi O Globo.

Zlato je trebalo biti prebačeno iz Zuricha u New York. Navodi o količini otetog zlata kreću se od 720 do 750 kilograma.

Kriminalci su prilikom bijega nekoliko puta promijenili prijevozno sredstvo, a zlato je u jednom trenutku bilo u vozilu hitne pomoći.

Dva "policijska vozila" pronađena su kasnije u skladištu udaljenom nekoliko kilometara od zračne luke.

Članovi obitelji logističara kasnije su pušteni na slobodu bez ozljeda.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.