Lončar: Tenderi za akceleratore do kraja maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2015, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Tenderi za akceleratore do kraja maja

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je večeras da će do kraja maja biti završena dokumentacija, kao i tenderi za kupovinu 10 akceleratora, aparata koji se koriste za zračne terapije.

Lončar je gostujući na Radio-televiziji Vojvodine apelovao i da se "konačno završi tender" u bolnici u Sremskoj Kamenici, koji je, prema njegovim rečima, "pet puta obaran" i dodao da je za novac koji je u toj bolnici predviđen za tri akceleratora, moguće kupiti pet.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao da će od ušteda koje su stvorene pojeftinjenjem lekova moći da se na listu "ubace" novi lekovi koji do sada nisu bili.

Lončar je kazao i da će posebno razgovarati sa domaćim proizvođačima kako bi se na listu dodali i novi lekovi po stabilnim cenama.

Govoreći o rezultatima svog ministarstva kazao da ono mora da radi mnogo bolje.

"Ne da može bolje, nego bolje mora. Pomerili smo se tri mesta na listi, a bili smo među poslednjima u Evropi. Naš cilj je da budemo među prvih 10, 15 u Evropi", kazao je Lončar.

On je kazao da je jedan od ciljeva Ministarstva zdravlja promocija banjskog turizma u Srbiji.

"Želimo da budemo garant, da ih promovišemo, da stranci dolaze, da ovde se rade intervencije, da dolaze u naše banje, da ostavljaju novac ovde", naveo je Lončar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lončar: Tenderi za akceleratore do kraja maja

Izvor: Radio 021, 25.Apr.2015

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je večeras da će do kraja maja biti završena dokumentacija, kao i tenderi za kupovinu 10 akceleratora, aparata koji se koriste za zračne terapije...Lončar je apelovao i da se "konačno završi tender" u bolnici u Sremskoj Kamenici, koji je, prema njegovim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.