Logično je da država izađe iz vlasništva u Tanjugu

Izvor: Akter, 09.Nov.2015, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Logično je da država izađe iz vlasništva u Tanjugu

Poslanik Narodne skupštine i jedan od osnivača Madjarskog pokreta Laslo Varga izjavio je danas da je privatizacija medija na jezicima nacionalnih manjina "mogla da se izbegne", dok je izlazak države iz vlasništva Novinske agencije Tanjug ocenio kao "logičan" potez

"Logično je da država izadje iz vlasništva medija na primeru novinskih agencija, jer ako postoje tri agencije, a jednu od njih finansira država, stvara se neravnopravnost", rekao je Varga za Radioteleviziju Vojvodine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
On je ocenio da se ukidanjem Tanjuga, Srbija neće približiti bilo kakvom evropskom standardu, jer u mnogim državama postoje državne agencije, ali je i dodao da država mora da otkloni problem velike prednosti Tanjuga u odnosu na ostale agencije.

Prema njegovim rečima, toga nema kod manjinskih medija, jer oni ne utiču na tržište i taj deo medijskog prostora nije atraktivan za bilo kakvu tržišnu utakmicu.

Varga je ocenio da je "nerazumljivo" zašto su se mediji na manjinskim jezicima našli u paketu izlaska države iz medija i dodao da je privatizacija takvih medija mogla da se izbegne i da je bila potpuno nepotrebna.

On je rekao i da su sredstva koja su se izdvajala za manjinske medije bila mala u odnosu na ona koja su se izdvajala za ostale medije, te da za njihovu privatizaciju nije bilo nijednog racionalnog argumenta.

Varga je dodao da je do sada u procesu privatizacije ugašeno više od deset manjinskih medija u Vojvodini.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.