Ljudi, ne pravite zalihe, biće hrane, nećemo dizati cene

Izvor: B92, 24.Nov.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ljudi, ne pravite zalihe, biće hrane, nećemo dizati cene"

Hrane i životnih namirnica ima dovoljno u prodavnicama na severu KiM i nema razloga da građani prave zalihe i tako stvaraju paniku, poručili su privrednici.

Srspki privrednici na KiM su nakon sastanka sa sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem, rekli novinarima i da za sada neće biti poskupljenja prehrambenih proizvoda.



"Na sastanku je najveći akcenat stavljen na vlasnike trgovinskih radnji sa prehrambenim proizvodima, pošto je to trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najveći problem. Zaključak je, trenutno, da podizanja cena neće biti
", rekao je predstavnik privrednika sa severa KiM Radoš Petrović.

Kaže da ima hrane još za nekoliko dana i da će se privrednici svim sredstvima boriti da obezbede hranu za narod.

"Podizanja cena neće biti i narod nema šta da strahuje. Molimo građane da uzimaju u prodavnicama samo dnevne potrebe i ne prave zalihe, da ne bi došlo do panike", rekao je Petrović.

Privrednik iz Zvečana Dragan Nedeljković je naveo da su privrednici danas stali u funkciju Kriznog štaba i da će koordinisano raditi.

"Želim građane da obavestim da robe ima dovoljno i da kupuju kao i prethodniih dana, da ne prave zalihe jer robe ima dovoljno i biće je dovoljno".

Nedeljković je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će država pomoći da se snabdevenost poboljša, tako da nema razloga za paniku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.